1983: יוסף שידלובסקי ויהושע בורישנסקי
לציון מלאת חצי יובל שנים לכנס הישראלי לתעופה ואסטרונאוטיקה, החליטה הוועדה המארגנת של הכנס לשלב בארוחת הערב החגיגית, שנערכה במלון הילטון בתל-אביב ב-23 בפברואר 1983, טקס הענקת תעודות חברות כבוד באגודה הישראלית למדעי התעופה והחלל לשני אישים מצטיינים. הבחירה נפלה על יוסף שידלובסקי ויהושע בורישנסקי.
יוסף שידלובסקי, נשיא חברת המנועים הצרפתית טורבומקה, היה יהודי בעל לב חם וידיד מושבע של מדינת ישראל. הוא סייע רבות לחיל האוויר הישראלי ולתעשייה הביטחונית בישראל, בזמנים הקשים ביותר של האמברגו הצרפתי.
שידלובסקי, שנולד בפולין ב-1896, הקים בצרפת בשנת 1938 את מפעל המנועים טורבומקה, שהיה בין החלוצים בפיתוח מנועי טורבו-סילון וטורבו-מניפה קטנים ובפיתוח מנועי טורבו-מדחף למטוסים ולמסוקים. בארץ היו ידועים במיוחד מנוע המרבורה שהותקן במטוסי הפוגה מאגיסטר, מנועי הארטוסט והאסטאזו של מסוקי האלואט 2, ומנועי הטורמו של מסוקי הסופר פרלון.
לאחר הטלת האמברגו הצרפתי הציע שידלובסקי את עזרתו למדינת ישראל, וביולי 1967 נחתם ההסכם הראשוני בינו לבין ממשלת ישראל לפיו הוקם בבית-שמש מפעל המנועים, שנקרא תחילה טורבומקה-ישראל. המפעל נחנך בינואר 1969, ומאז תרם לביצור עוצמתו של חיל האוויר הישראלי ולפיתוח התעשייה התעופתית בישראל.
יוסף שידלובסקי, שכיהן גם כיו"ר הדירקטוריון של מפעל מנועי בית-שמש, היה מעורב אישית בכל הקורה במפעל הישראלי ועשה כמיטב יכולתו לפיתוחו ולקידומו. ב-1982 פרש שידלובסקי ממעורבותו הישירה במנועי בית-שמש והעביר את מניותיו לממשלת ישראל. הוא נפטר ביולי 1988.
יוסף שידלובסקי יהושע בורישנסקי
יהושע בורישנסקי נבחר לחבר כבוד באגודה הישראלית למדעי התעופה והלל בזכות פעילותו ההנדסית בתעשייה הביטחונית בישראל, ובזכות פעילותו החינוכית ברשת עמל ובטכניון.
בורישנסקי נולד ברוסיה בשנת 1897. בצעירותו היה פעיל בחוג נוער ציוני, במסגרתו עלה ארצה. לאחר שהייה קצרה בארץ נסע לצרפת ללמוד הנדסה, וקיבל בשנת 1924 הסמכה כאינג'ינר מהאוניברסיטה של ננסי. לאחר לימודיו הצטרף למפעל המנועים של פוטז, בו הקדם לתפקיד של מנהל משרד טכני.
בשנת 1948 עלה אינג' בורישנסקי ארצה, ועד שנת 1955 עבד בחיל האוויר, בתע"א ובאגף מחקר ותיכון של משרד הביטחון. ב-1955 התחיל ללמד במגמה למנועים בבתי-הספר המקצועיים-תיכוניים והתקדם עד לתפקיד מפקח של רשת עמל.
משנת 1965 ועד המחצית הראשונה של שנות ה-80' (למרות גילו המבוגר) לימד אינג' בורישנסקי פרויקט תכן מנועי סילון בפקולטה להנדסה אווירונאוטית בטכניון. עשרות סטודנטים קיבלו ממנו הדרכה בעקרונות תכן ובשילוב שיקולי ייצור, הרכבה, תחזוקה ועלות בתכן. הוא המשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות הטכנולוגיות והביא אותן לתלמידיו. נאמר עליו, כי הדרכתו מצטיינת בדייקנות רבה וברוח טובה, דבר שעשה אותו למורה אהוד.
יהושע בורישנסקי ז"ל נפטר ביולי 1988, בהפרש של ימים ספורים ממותו של יוסף שידלובסקי ז"ל.
1986: יוסף צינצנהיים
יו"ר ועד האגודה, פרופ' יוסף זינגר (משמאל) מעניק את תעודת חבר הכבוד ליוסף צינצנהיים (מימין)
טקס הענקת חברות כבוד באגודה למהנדס היהודי-הצרפתי יוסף צינצנהיים נערך ביומו השני של הכנס הישראלי השנתי ה-28 לתעופה ואסטרונאוטיקה, ב-20 בפברטואר 1986, בטכניון בחיפה.
יו"ר ועד האגודה, פרופ' יוסף זינגר, אמר בטקס: "אני שמח וגאה להעניק לאורחנו המכובד, יוסף צינצנהיים, חברות כבוד באגודה הישראלית למדעי התעופה והחלל. אנו מעניקים לו את הוקרתנו בדרך זו, על תרומתו רבת הערך לתחומי האווירודינמיקה ועל מעורבותו העמוקה בנושאי אווירונאוטיקה עם גורמים שונים בישראל".
יוסף צינצנהיים הנו בוגר הסורבון בפאריס בהנדסת מטוסים. הוא הצטרף לחברת ברגה אוויאסיון בשנת 1946, והיה לו תפקיד מרכזי בפיתוח האווירודינמי של רבים ממטוסי חברה זו, במיוחד הברגה 941 (מטוס תובלה בעל ביצועי המראה ונחיתה קצרה), האטלנטיק והג'אגואר. לאחר שנרכשה ברגה על-ידי דאסו, המשיך צינצנהיים לעבוד בחברת דאסו-ברגה, ומשנת 1970 היה ממונה על תחומי התמחות טכניים הקשורים לאקוסטיקה ורעידות.
צינצנהיים החל את קשריו עם התעשייה האווירית לישראל בשנת 1966, והיה מעורב בפרויקט מטוס הערבה. משנת 1969 ועד 1972 עבד בתע"א והשתתף בפועל בתיכון ובטיסות הניסוי. גם בשנים שלאחר מכן המשיך במסורת קשריו ההדוקים עם התע"א וייעץ בנושאים של אווירודינמיקה, פרפור וניסויי טיסה. הוא סייע רבות בפיתוח מטוסי הכפיר, הכפיר קנארד והלביא.
לאחר טקס הענקת תעודת הכבוד, הגיש צינצנהיים הרצאה קצרה על תצורות התקנת חימוש במטוסי קרב, כשהוא מביא דוגמאות ממטוסים צרפתיים וומטוס הכפיר הישראלי.
2001: דוד אביר, יוסף זינגר וחיים קנת
יו"ר ועד האגודה, דב סער (משמאל) מעניק תעודת חברות כבוד באגודה לפרופ' דוד אביר
יו"ר ועד האגודה, דב סער (מימין) מעניק תעודות חברות כבוד באגודה לפרופ' יוסף זינגר (במרכז) ולחיים קנת (משמאל)
במסגרת חגיגות היובל לאגודה הישראלית למדעי התעופה והחלל, הוענקו בפברואר 2001 תעודות חברות כבוד באגודה לשלושה חברים ותיקים מדור המייסדים: פרופ' דוד אביר, פרופ' יוסף זינגר וחיים קנת. על פועלם של השלושה ראה בכתבה על תולדות האגודה.
פרופ' יוסף זינגר ז"ל נפטר בנובמבר 2009. ראה כתבה לזכרו. חיים קנת ז"ל נפטר בדצמבר 2012.